Din cuprinsul articolului
Chiar dacă strămoșii pisicii își au originea în climatele deșertice, felinele noastre moderne se pot încălzi prea tare, mai ales dacă umblă afară. Înțelegerea modului în care trebuie să vă păstrați pisica liberă în aer liber în lunile de vară vă menține animalul de companie în siguranță și, totodată, vă permite să ajutați orice pisică sălbatică din cartier.
Temperaturile ambientale de peste 90 de grade Fahrenheit sau 32 de grade Celsius sunt pur și simplu prea fierbinți pentru pisici. Atunci când se face atât de cald afară, ele riscă să dezvolte un accident vascular cerebral din cauza căldurii și își pot arde cu ușurință labele pe suprafețele fierbinți.
Dacă termometrul de afară indică peste 28 de grade sau mai mult, cel mai bine este să vă țineți pisica înăuntru, unde este răcoare și siguranță.
Uneori s-ar putea să nu fie posibil să țineți o pisică în interior, cum ar fi în cazul unei pisici sălbatice. Din fericire, pisicile sunt extrem de inteligente și pot rămâne răcoroase singure dacă le oferiți resursele adecvate pentru a scăpa de căldură.
Pisicile se pot deshidrata cu ușurință la temperaturi ridicate, așa că va trebui să vă asigurați că au apă proaspătă la îndemână. Un truc grozav este să puneți la dispoziție două boluri cu apă proaspătă: un bol trebuie să fie proaspăt și rece, iar celălalt înghețat.
Bolul înghețat se va topi încet și va oferi apă rece mai târziu în cursul zilei. Când temperaturile depășesc 32 de grade Celsius, ar trebui să umpleți bolurile la fiecare două ore.
Apa răcită va răcori pisica din interior spre exterior, dar o puteți răcori și din exterior spre interior. Luați o cârpă răcoroasă și umedă și treceți-o peste pisica dumneavoastră. Dacă va tolera apa, puteți chiar să o udați ușor cu o sticlă cu pulverizator.
Răcirea unei zone de odihnă în aer liber poate funcționa la fel de bine. Pentru aceasta, înfășurați un prosop în jurul unei pungi de mazăre congelată sau o sticlă de apă congelată și puneți-o într-un pat de exterior, astfel încât pisica să se poată întinde pe ea pentru a se răcori. Puteți achiziționa paturi de răcire special concepute pentru animale de companie și le puteți plasa și pe acestea afară.
Întotdeauna este mai răcoare la umbră, nu-i așa? Asigură-te că le oferi pisicilor de afară locuri umbroase unde pot scăpa de soare. Puteți face acest lucru plasând paturi sau mâncare sub o verandă sau arbuști joși pentru a le încuraja să se relaxeze acolo.
Este, de asemenea, util să le oferiți locuri înălțate unde să se odihnească, astfel încât să stea departe de suprafețele fierbinți, cum ar fi un pat supraînălțat pentru animale de companie sau o casă pentru pisici în aer liber.
Pisicile își pierd părul gros de sub blană în timpul verii pentru a se menține răcoroase, lucru la care le puteți ajuta prin toaletare. Periați-vă pisica zilnic pentru a permite aerului să circule liber prin blana lor, în special dacă are părul lung. În cazul pisicilor sălbatice, plasați o perie de autogrijire afară, într-un loc unde se poate freca de ea.
5. Creați o oază răcoroasă pentru pisici
Luați în considerare obținerea sau construirea unei case izolate pentru pisici. Casa rămâne răcoroasă vara și caldă iarna și îi oferă un loc unde să scape de frigul și căldura extreme. Dacă aveți un garaj sau o magazie care nu este folosită, ați putea plasa ventilatoare în interior pentru a crea o oază răcoroasă.
Pisicile lăsate în interiorul vehiculelor în zilele caniculare sunt cele mai frecvente victime ale loviturilor de căldură. Temperaturile din interiorul unui vehicul închis pot ajunge la aproximativ 38 grade Celsius în 15 minute. Dar și o pisică lăsată în aer liber la temperaturi extrem de ridicate se poate supraîncălzi.
Pisicile bătrâne, pisicuțele și cele obeze sunt mai susceptibile de a suferi de un accident vascular cerebral din cauza căldurii.
Luați-i temperatura dacă bănuiți că pisica s-ar putea supraîncălzi. Temperatura normală pentru pisici este între 100,4 și 102,5 grade Fahrenheit adică aproximativ 37-38de grade Celsius. Luați măsuri pentru a le răcori dacă temperatura este peste acest interval. Cel mai rapid mod de a o răcori este să îi udați blana cu apă rece. Evitați să folosiți apă rece ca gheața.
Telefonați medicului veterinar pentru instrucțiuni suplimentare. Acesta va trebui probabil să vă vadă pisica, în funcție de cât de ridicată este temperatura pisicii dumneavoastră și de simptomele pe care le prezintă.
Dacă trebuie să vă lăsați pisica afară în zilele toride de vară, supravegheați-o îndeaproape. Prin depistarea semnelor unui iminent accident vascular cerebral din cauza căldurii, puteți lua măsuri pentru a minimiza daunele și asigurați-vă că o mențineți bine hidratată. Cu puțină planificare și cunoștințe, pisica va reuși să treacă prin vară la fel de sănătoasă ca la începutul sezonului, potrivit lovetoknowpets.com
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…