Din cuprinsul articolului
Dacă aveți în grijă unul sau doi pui purtători de blană și doriți să le verificați în timp ce sunteți plecat și poate chiar să vă jucați cu ele, un dispozitiv inteligent ar fi extrem de potrivit pentru dumneavoastră.
În România sunt peste patru milioane de pisici și cam tot atâția câini. Stăpânii acestora au acum ocazia să-și supravegheze animalul de companie chiar și atunci când se află la birou. Inginerii în robotică și-au îndreptat atenția și asupra companionilor și au inventat robotei care se pot ocupa de prietenii cu blană în lipsa noastră.
Proprietarii animalelor de companie pot folosi gadgeturile inteligente pentru a-și hrăni animalele
Cu ajutorul gadgeturilor inteligente, stăpânii pot vorbi cu pisicile sau cu patrupezii. Indiferent de animăluțul avut în grijă, responsabilitatea este aceeași.
Proprietarii animalelor de companie nu prea au multe opțiuni atunci când trebuie să-și lase prietenul cu patru picioare în grija altcuiva. Variantele sunt destul de limitate, fie îl pot lăsa în grija unui prieten apropiat, într-unul din cele mai fericite cazuri sau îl pot lăsa în grija hotelurilor pentru animale, însă costurile cazării sunt destul de piperate în aceast caz.
Pentru a evita orice soi de complicații inutile, proprietarii care nu au o altă variantă pot apela la aparatele care asigură hrană și apă prietenilor blănoși. Cu ajutorul acestora, proprietarii își pot vedea în timp real animalele de companie și chiar pot vorbi cu ele.
Este cazul și lui Eugen, un fericit posesor de câine care își petrece majoritatea timpului la birou. Prin urmare nu a avut altă variantă decât să-și achiziționeze un astfel de roboțel.
În România sunt aproximativ 10 milioane de animale de companie
”Mă ajută foarte mult pentru că pot să văd cu pet feederul de la birou ce face câinele. Are o cameră integrată. Îi pot seta anumite intervale în care să fie hrănit, inclusiv cantitatea. Cu water-dispenserul are apă tot așa pe anumite intervale de timp. Îl pot vedea dacă vine să mânânce sau pot comunica cu el prin telefon”.
Aparent, numărul proprietarilor animalelor de companie a explodat în perioada pandemiei. Motivele sunt cât se poate de evidente, fie pentru a-și alina singurătatea fie le foloseau doar pentru a ieși din casă.
”În perioada pandemiei, foarte mulți dintre cei care au fost acasă și-au luat animale de companie pe care acum trebuie să le îngrijească și când au revenit la birou. În mod cert, popularitatea dispozitivelor a crescut exponențial încă de la lansare și până la momentul la care vorbim. Asta vine și pentru faptul că s-a observat eficiența ce o aduce în hrănirea animalelor”, a explicat pentru observatornews.ro, Horațiu Vasilescu, consultant smart home.
Medicii veterinari recomandă folosirea gadgeturilor inteligente
Medicii veterinari recomandă utilizarea astfel de dispensere, cu ajutorul cărora animalele își pot primi medicamentația la timp.
”Sunt niște device-uri foarte bune, au venit în ajutorul proprietarilor, mai ales cei care dețin pisicuțe. Majoritatea proprietarilor umplu cu vârf castronașul cu mâncare, să mănânce cățelușul sau pisica când vrea el, când îi este foame. Din păcate, animăluțele ca și noi oamenii mănâncă și din plicitiseală. Astfel, pot să apară probleme digestive, în principiu sau chiar obezitate”, este de părere Mădălina Grigore, medic veterinar.
Costurille roboțeilor inteligenți sunt acceptabile pornesc de la 300 de lei și ajung până la 600 de lei, în funcție de specificați. Pentru distracția cățeilor, stăpânii au la dispoziție tot soiuri de aparate pe care le pot folosi pentru a-și menține patrupezii în formă. Asta nu e tot, pentru siguranța câinilor proprietarii își pot cumpăra fluiere cu GPS sau brățări inteligente care monitorizează locul, activitatea și somnul. La nivel național sunt peste 10 milioane de companie, potrivit observatornews.ro.