Lumea animalelor

Video adorabil! Cum să creezi legătura între pisică și viitorul bebeluș

Când vine vorba de introducerea unui nou copil într-o familie, se poate pune problema dacă pisica familiei îl va iubi pe noul micuț. 

Felinele sunt creaturi ale obișnuinței și își iubesc teritoriile. Poate fi copleșitor atunci când o nouă persoană sau animal de companie este adăugat în casa lor. Un bebeluș poate fi înfricoșător pentru că este urât mirositor, zgomotos, pretențios și imprevizibil.

Când vine vorba de a vă ajuta pisica să se înțeleagă cu nou-născutul și să îl respecte, cel mai bine este să începeți devreme, chiar înainte ca bebelușul să se nască. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta în mod subtil mustăcioasa să știe că ceva este pe drum.

  1. Familiarizați pisica cu sunete de bebeluș

Puteți găsi sunete de bebeluș pe YouTube. Unele dintre videoclipuri sunt concepute pentru a ajuta pisicile și câinii să se obișnuiască cu sunetele pe care le scot bebelușii. Este recomandat să redai aceste videoclipuri inițial la un volum scăzut și încet, în timp, să le pui la un volum mai ridicat. 

sursă foto: pethelpful.com. HuayTran@pexels.com; pisicuța are primul contact cu bebelușul

Mustăcioasele cu nouă vieți se simt mai confortabil dacă pot recunoaște și au în jurul lor sunete familiare. Ar putea speria pisica dacă prima dată când aude sunete de bebeluș vine de la nou-născutul pe care îl aduceți acasă.

Dacă pisica dă semne că este iritată în timp ce redați videoclipuri și/sau înregistrări audio cu sunete de bebeluș, cel mai bine este să le opriți. Pisica ta nu poate tolera prea mult înainte de a fi enervată și confuză. De asemenea, nu trebuie să redai întotdeauna sunete neplăcute. Ați putea reda sunete de bebeluși care râd.

  1. Puneți pe cineva să aducă acasă obiecte parfumate pentru bebeluși

Pisicile sunt mult mai orientate spre mirosuri decât oamenii. Ele trasează linii teritoriale prin miros și își marchează persoanele preferate frecându-le cu glandele lor olfactive. Un mod în care puteți ajuta felinele de apartament să se obișnuiască cu un nou-născut este să puneți pe cineva să vină acasă de la spital înaintea mamei și a bebelușului. Acesta poate fi un bunic sau un prieten de familie. 

familiarizarea pisicuței cu viitorul membru al familiei; sursă foto: Vlada Karpovich@pexels.com

Ar trebui să plaseze prin casă haine sau pături de înfășat pe care le va folosi bebelușul. În acest fel, pisica poate investiga obiectele și le poate mirosi. Apoi poate salva acel miros în memoria lor.

Nu vă forțați pisica să miroasă obiectele cu miros de bebeluș. Lăsați-o să investigheze singură și să ia propriile decizii cu privire la ce să creadă când vine vorba de noile mirosuri. Nu lăsați prin casă lucruri cu mirosuri nedorite de la bebeluș, deoarece acest lucru poate fi copleșitor pentru pisica dumneavoastră și nu este igienic în general.

  1. Lăsați-le să exploreze camera copilului

Înainte de sosirea bebelușului, să vă lăsați pisica să îi exploreze camera copilului pentru a investiga lucruri noi este o idee bună. Nu aș lăsa ușa deschisă la camera copilului, deoarece ar putea avea o impresie greșită și să creadă că jucăriile sunt ale lor sau, mai rău, ar putea interpreta greșit ceva ca fiind noua oliță.

Cel mai bine este să supravegheați interacțiunile pisicii în camera copilului înainte de sosirea bebelușului și mai ales când în sfârșit sunt acasă.

Pisicile sunt curioase prin natura lor. Este mai bine să le lăsați să investigheze lucrurile noi ale bebelușului decât să vadă aceste lucruri pentru prima dată când bebelușul sosește. Alungarea constantă a pisicii de la aceste obiecte o va irita și o va deruta.

Nu lăsați pisica să atingă hainele nou-născutului, deoarece acest lucru ar putea încuraja erupțiile cutanate și alte boli neplăcute pentru copil.

Totodată, nu este indicat să lăsați pisica să se târască în pătuț sau în culcuș. Ar putea să îl folosească ca oliță, să îl zgârie sau să lase suficient păr pentru a deranja pielea sensibilă a bebelușului dumneavoastră. Nu lăsați pisica să mestece jucăriile și mai ales nu lăsați niciodată un bebeluș nesupravegheat cu o pisică. 

  1. Aveți spații desemnate în care pisica se poate ascunde

Probabil că pisica ta nu vrea să stea prin preajmă atunci când bebelușul este agitat. Are nevoie de locuri unde să se poată îndepărta de situațiile stresante. Asigurați-vă că se poate ridica la înălțime, de unde vă poate observa familia.

Pisicile adoră platformele și turnurile, așa că asigurați-vă că au astfel de lucruri pentru a simți un sentiment de control în viața lor. 

Nu vor întotdeauna să fie văzute și să interacționeze cu ele. Uneori vor să se îndepărteze, așa că asigurați-vă că pot face acest lucru atunci când doresc.

  1. Continuați să vă rezervați timp pentru a interacționa cu pisica

Adesea, atunci când un cuplu introduce un nou copil în peisaj, animalele de companie nu primesc la fel de multă atenție. Este important să vă dedicați în continuare timp pentru a interacționa cu pisica sau pisicile.

Acestea pot începe să se simtă deprimate dacă nu au la fel de mult acces la omul lor preferat. Fiți foarte conștiincioși la comportamentul pisicii dumneavoastră și luați notițe dacă pare să nu fie în apele ei. Ar trebui să continuați să vă jucați, să o hrăniți la ore regulate, să o îmbrățișați și să vorbiți cu ea. 

Pisicile își iubesc foarte mult stăpânii și nu le place în mod deosebit să împartă timpul cu alții pentru atenție. Este important ca pisica să se simtă în continuare iubită și să simtă că îi aparține.

O felină care nu simte că primește suficientă atenție se poate comporta greșit, făcând pipi și zgâriind în locuri nepotrivite, sau poate părea letargică și neinteresată de lucrurile pe care obișnuia să le iubească. Nu vă ignorați pisica; faceți-vă timp atât pentru ea, cât și pentru copilul dumneavoastră.

  1. Nu le certați prea tare

Chiar dacă s-ar putea să fiți stresată din cauza îngrijirii unui nou-născut, nu fiți prea dură cu pisica dumneavoastră. Cel mai bine este să vă îndepărtați de situațiile neplăcute și să o plasați undeva unde își poate face treaba fără să cauzeze probleme.

Pisica învață noile reguli de trai cu un bebeluș, așa că nu vă supărați prea tare atunci când strică o jucărie sau face pipi într-un loc nepotrivit.

famliarizarea pisicuței cu viitorul membru al familiei; sursă foto: Vlada Karpovich@pexels.com

Recompensați comportamentul bun. Ele nu înțeleg atât de bine pedepsele sau comportamentul rău. În calitate de proprietar de animale de companie, doriți să fiți orientat spre soluții și să vă gândiți la probleme înainte ca acestea să apară, astfel încât să puteți fi proactivi.

  1. Unele pisici creează cuiburi pentru bebelușii care vin pe lume

Este o idee bună să continui să interacționezi cu pisica ta în timp ce ești însărcinată. Asigură-te că le oferi multă dragoste și atenție. Pisica va sesiza probabil sarcina foarte devreme. 

Simțul lor olfactiv este mai bun decât al tău, așa că vor observa când feromonii se schimbă. Este posibil să observați schimbări în comportament în primele săptămâni de sarcină.

O modalitate prin care vă puteți ajuta pisica să se apropie de viitorul bebeluș este să o lăsați să experimenteze sarcina dumneavoastră. Lăsați-o să fie surprinsă de loviturile bebelușului și lăsați-o să fie protectoare cu dumneavoastră. 

Se știe că unele pisici au creat cuiburi pentru bebelușii care vin pe lume. Ele pot ascunde haine sau alte obiecte și le pot prelucra într-o grămadă. 

  1. Lasă pisica să adulmece bebelușul

Mai mult ca sigur că pisica ta se va apropia încet de bebeluș. Toate interacțiunile cu pisicile și bebelușii trebuie să fie supravegheate. Nu lăsați niciodată un bebeluș nesupravegheat cu o pisică. Ar trebui să o lăsați să investigheze încet, dar sigur, noua persoană din casa lor.

Probabil că va dori să îi adulmece, iar mirosul ar putea să o copleșească. Asigurați-vă că nu încearcă să lovească încet copilul cu ghearele. S-ar putea să trebuiască să redirecționați pisica de la bebeluș oferindu-i jucării noi sau alte lucruri interesante pentru a-i distrage atenția, potrivit petehelpful.com.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

2 zile ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

2 zile ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL