Din cuprinsul articolului
Primatele sunt forțate să recolteze sute de nuci de cocos în fiecare zi în Thailanda, sub ochii așa numiților îngrijitori. Maimuțele sunt obligate să petreacă nenumărate ore pentru a culege fructele atunci când nu sunt înlănțuite de podea, relatează The Times.
Se pare că fermierii trag de frânghii care sunt legate în jurul animalelor pentru a le controla în timp ce acestea își desfășoară turele istovitoare în vârful copacilor.
În ciuda unei campanii de trei ani inițiată de organizația caritabilă pentru drepturile animalelor Peta în 2019 fermeele din Thailanda nu au renunțat la practicile barbare și au continuat să oblige primatele să muncească. Animalele sunt fie crescute în captivitate în condiții improprii, fie sunt furate de la mamele lor din junglă chiar de când sunt pui.
Organizațiile caritabile au dezvăluit metehnele din spatele industriei și au evidențiat, de asemenea, torturile pe care macacii le experimentează în captivitate. Nu de puțin ori manipulatorii au fost surprinși în timp ce au apelat la metode de intimidare și pedepse brutale pentru a dresa macaci, inclusiv biciuind animalele și atârnându-le de gât.
Dar asta nu este tot. Ororile la care sunt supuse bietele animale nu se opresc aici, dinții din față ascuțiți sunt adesea îndepărtați pentru a le împiedica să se muște pe ele însele sau pe cei care le dresează. Iar acest coșmar continuă să se desfășoare pentru maimuțe, pe măsură ce crește cererea de lapte vegan.
Thailanda este unul dintre cei mai mari producători de lapte de cocos din lume, Peta a avertizat că sursa unor produse pe bază de nucă de cocos, cum ar fi laptele, uleiul și făina, ar fi putut fi probabil produsă parțial de „maimuțe sclave”, potrivit The Sun.
Organizația caritabilă a solicitat boicotarea tuturor produselor din nucă de cocos produse în Thailanda, dat fiind faptul că maimuțele continuă să fie utilizate ca forță de muncă gratuită. HelloFresh, cel mai popular furnizor de seturi de mâncare din lume, a devenit cea mai recentă companie internațională care a renunțat complet la laptele de cocos thailandez.
În Thailanda, braconierii fură puii de primate atrăgându-i în capcane sau ucigându-le mamele, iar conform „listei roșii” a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, cele două rase de maimuțe folosite în fermele de nuci de cocos au fost considerate „vulnerabile” și categorisite ca „animale pe cale de dispariție„.
Deoarece maimuțele sunt animale sălbatice sociabile, nu doar munca fizică are impact asupra vieții lor. Potrivit Peta, lipsa de contact cu grupurile lor sociale le poate provoca angoase psihice extreme și depresie.
„Conduse la disperare, ele se plimbă și se învârt în cerc la nesfârșit pe peticele de pământ sterpe și pline de gunoaie unde sunt înlănțuite”, a declarat organizația caritabilă într-un raport. Însă nu toată lumea a fost de acord că sclavia maimuțelor ar trebui interzisă.
Unii politicieni thailandezi de elită și personalități din industrie au argumentat că utilizarea forței de muncă a primatelor în acest mod este similară cu utilizarea altor animale din întreaga lume – cum ar fi cămilele sau elefanți.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…