Din cuprinsul articolului
Un videoclip care înfățișează un urs polar pe gheață reprezintă o „lecție de viață” prin faptul că ursul încearcă să se adapteze condițiilor existente fără pierderi care să-i dăuneze în vreun fel.
Astfel că, în filmare putem constata că animalul realizează existența pericolului ca stratul de gheață să se rupă și încearcă să găsească cea mai bună variantă pentru a traversa cu bine porțiunea de gheață cu scopul de a ajunge în partea cealaltă, acolo unde și-a propus.
Ceea ce face ca acest videoclip să fie diferit este faptul că, în loc să meargă în patru labe, ursul polar se întinde și alunecă pe stratul de gheață, folosindu-și membrele anterioare pentru a se deplasa.
Ursul alege să se întindă pe gheață pentru a distribui uniform greutatea corporală, astfel existând un risc redus pentru ca gheața să se spargă, față de varianta în care ar merge pe labe, atunci când greutatea ar fi concentrată într-o zonă mică, existând riscul fisurării gheții.
Filmulețul prezintă o acțiune la care a apelat un urs polar și care poate fi privită ca o lecție de viață și anume, cum să traversezi stratul de gheață fără să-l spargi, fiind o paralelă cu viața despre cum ai putea să faci cele mai bune alegeri în viață, astfel încât să ajungi la ceea ce ți-ai propus într-o manieră bună, în câștig sau cu cât mai puține pierderi.
Cum de a știut ursul că distribuția greutății îl va ajuta să străbată cu bine gheața? Este întrebarea pe care și-au pus-o internauții după ce au vizualizat clipul.
Este un lucru simplu în fizică … distribuția greutății prin creșterea suprafeței de contact . Dar cum și-a dat seama ursul de asta… Asta m-a uimit, afirmă un alt om, iar un alt utilizator i-a răspuns: „Nimeni nu îi învață; natura îi învață despre supraviețuirea în condiții inospitaliere”.
„Cum să străbați stratul de gheață fără să-l spargi – la fel și viața. Lecție de viață de la un urs polar”, se arată în descrierea videoclipului distribuit de ofițerul din cadrul Serviciului Administrativ Indian (IAS) Supriya Sahu pe Twitter, potrivit ndtv.com.
Clipul a stârnit reacții interesante pe platformă. Mulți au evidențiat modul în care ursul polar a avut grijă să nu spargă stratul de gheață, alunecând în loc să meargă.
„În timp ce stă în picioare, greutatea ursului este concentrată într-o zonă mică, dar în timp ce stă întins, greutatea este distribuită pe o suprafață egală cu suprafața corpului ursului”, a explicat un utilizator.
O altă persoană a scris: „Ei sunt mai inteligenți decât noi atunci când vine vorba de gestionarea activităților vieții necesare supraviețuirii. Noi poate că suntem buni doar în lumea materialistă”.
Altă persoană a adăugat: „O mare lecție. În plus, învățarea lucrurilor noi ne menține creierul activ și sănătos și ne ajută să ne păstrăm funcțiile mentale”.
Visezi un câine? O pisică? Șerpi? Când animalele apar într-un vis, înseamnă că cu ajutorul…
Curățarea casei poate fi ușoară atâta timp cât nu o împărțiți cu animale cu blană.…
5 animale care sunt extrem de inteligente. Știința a stabilit că oamenii sunt o specie…
Stomatita la câini este o afecțiune inflamatorie a cavității bucale, care afectează gingiile, limbă, palatul…
Când este recomandat să îți tunzi pisica? Tunsul pisicii poate fi o soluție utilă în…
O echipă de cercetători sprijinită de Uniunea Europeană lucrează la analizarea ADN-ului din rămășițe arheologice…