Din cuprinsul articolului
Vreau să adopt o pisicuță de pe stradă. Indiferent dacă ai avut deja o pisică pe care o hrănești de ceva timp în zona în care locuiești sau la locul de muncă, sau dacă ai găsit recent un pui într-o situație disperată.
Adopția unei pisici de pe stradă implică luarea unor măsuri de precauție esențiale, care să protejeze atât pisica, cât și tine. Iată recomandările unui medic veterinar pentru adopția unei pisici.
Vreau să adopt o pisicuță de pe stradă
- Vizita la medicul veterinar: Este crucial să programezi o vizită la medicul veterinar cât mai curând posibil, ideal în aceeași zi în care ai adus pisica acasă. Medicul va efectua un consult clinic pentru a evalua starea de sănătate a felinei și va oferi recomandări privind îngrijirea acesteia.
Medicul veterinar va recomanda sau va efectua deparazitarea internă și externă pentru a preveni infestările cu paraziți, cum ar fi puricii.
Se recomandă, de asemenea, efectuarea unor teste imunologice pentru identificarea unor eventuale boli feline grave. După aproximativ două săptămâni, vei putea programa o nouă vizită pentru a începe vaccinarea pisicii.
Medicul veterinar va discuta, de asemenea, despre importanța sterilizării pisicii. Femelele pot avea până la trei serii de pui pe an. Iar comportamentele lor în perioada de împerechere pot fi nedorite. Sterilizarea ajută la prevenirea acestor probleme și a unor boli grave la pisici.
Ce trebuie să îi cumperi?
- Achiziționarea de accesorii necesare: Pisica va avea nevoie de diverse accesorii pentru o conviețuire armonioasă. Cumpără o litieră și nisip special pentru litieră, vase pentru apă și mâncare, precum și hrană adaptată vârstei și stării de sănătate a pisicii.
Mâncarea uscată pentru pisici oferă nutrienții necesari pentru o sănătate optimă. Dar poți oferi și mâncare umedă din când în când.
Investește într-un accesoriu pentru ascuțirea gheruțelor pentru a proteja mobilierul. Este, de asemenea, important să ai plase rezistente la ferestre pentru a preveni căderile accidentale.
- Permite-i să se familiarizeze cu noul mediu: Unele pisici devin confortabile în noul lor mediu imediat ce ajung acasă, în timp ce altele pot fi mai timide și pot necesita mai mult timp pentru a explora. Fii răbdător și lasă pisica să se adapteze în ritmul său. Instalează litiera și accesoriile la locul potrivit și eliberează pisica din transportor, însă limitează-i inițial accesul la anumite spații.
Pisicile pot avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta. În special dacă există și alte animale în locuință. În cazul pisicilor adulte, este posibil să fie nevoie de mai mult timp pentru a se simți complet acasă.
Adoptarea unei pisici este o decizie minunată, dar implică și responsabilități. Medicul veterinar este un partener esențial în îngrijirea pisicii și te va ajuta să oferi cel mai bun început în viața noii tale prietene feline, conform clickpentrufemei.ro.