Categories: Lumea animalelor

Vrei să adopți un animal de companie? Iată câteva sfaturi pentru a nu da greș

Iubitorii de animale vor aprecia întotdeauna năzbâtiile micilor sau marilor companioni. Animalele de companie reprezintă o sursă infinită de loialitate și afecțiune. Însă, adoptarea unui mic animăluț este o alegere importantă și reprezintă un mare angajament.

În cazul în care aveți de gând să adoptați un cățeluș luați în calcul să acesta are nevoie de cel puțin trei plimbări zilnice. Aveți timpul necesar pentru a-i asigura plimbăricile?

Ce trebuie avut în vedere dacă adoptați un animăluț

Dacă nu aveți timpul necesar și nici o altă persoană care să-l plimbe atunci este cazul să vă opriți, vă puteți orienta spre un peștișor sau poate chiar un papagal, acestea necesită mai puțin timp de îngrijire.

Una din cele mai neinspirate decizii pe care le poate lua un iubitor de animale este să aleagă un animal de companie în funcție de cât de plăcut sau adorabil este acest. NU puține nu sunt cazurile în care animăluțele au ajuns în adăposturi deoarece este nevoie de energie excesivă, nevoință, intoleranță sau alte trăsături care îi pun în dificultate.

Înainte de a lua orice decizie informați-vă despre rasa pe care vrei să o adopți și trebuie să fii dispus să schimbi alegerea dacă realizezi că nu poți avea grijă într-o manieră adecvată. De asemenea vă puteți, îndrepta spre persoanele care adoptă animale și căutați un grup specific rase pentru a cere informații.

Personalitatea dumneavoastră ar trebui să se reflecte în pisica ta. De pildă, anumite feline sunt autonome, în timp ce altele necesită îngrijire suplimentară.

Informați-vă la veterinar

Înainte de a vă alege un mic companion cereți sugestii altor proprietari de animăluțe despre medicii veterinari locali. Medicul veterinar este sursă avizată de informații care te vor ajuta să-ți alegi animalul de companie. De asemenea și mediul on-line este o sursă importantă de informații, citiți recenziile on-line ale medicilor.

Dacă sunteți hotărât și ați bifat toate aspectele menționate aveți în vedere că este necesar mutarea obiectelor din casă și eliminarea tuturor riscurilor care i-ar putea pune în pericol viața animăluțului. Asta include dulapuri, tejghele sticle cu substanțe chimice cabluri electrice. De asemenea, trebuie să curățați casa și grădina de plante care pot fi dăunătoare pentru câini și pisici.

Pregătiți-vă pentru patrupedele tinere urlă noaptea într-o casă nouă, la fel ca bebelușii nou-născuți. Trebuie să luați în considerare că nu este o idee bună să aduceți patrupedul în pat pentru a-l calma. Pisicile se pot acomoda mai ușor. Plasați zona de odihnă a pisoiului aproape de litiera sa, într-o locație securizată în așa fel încât să nu e piardă căutând-o, după care lasă-le să alerge prin casă până când adoarme, potrivit ziare.com.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

7 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

9 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

10 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

11 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

11 ore ago