Din cuprinsul articolului
Vrei să călătorești cu patrupedul tău? Înainte de a pleca în orice călătorie în care patrupedul tău va fi alături de tine, este esențial să creezi un plan detaliat. Care să cuprindă aspecte importante precum durata călătoriei, mijloacele de transport, ceilalți pasageri și activitățile.
Durata călătoriei trebuie planificată cu grijă. Dacă călătoria implică un traseu lung, este vital să faci opriri frecvente, la fiecare două ore, pentru ca prietenul tău blănos să facă toaletă și să se hidrateze.
Vrei să călătorești cu patrupedul tău?
În acest caz, asigură-te că ai o lesă sau un ham pentru a avea grijă de el când oprești. Mijlocul de transport variază în funcție de destinație. Dacă călătorești cu avionul, nu uita cușca de transport.
Care trebuie să fie de dimensiuni adecvate pentru animalul tău. Adaugă un covoraș absorbant și un castron cu apă în cușca sa.
În cazul călătoriei cu mașina, folosește o centură de siguranță pentru a-l proteja. Și o husă pentru a preveni deteriorarea tapiseriei mașinii. Respectă legislația rutieră locală și, dacă este necesar, adaugă o cușca de transport.
Când călătorești cu alți pasageri, evită ca animalul să stea în dreapta șoferului pentru a preveni orice potențial pericol rutier. Așază-l în spate, cu centura de siguranță pusă, și asigură-te că nu se confruntă cu factori stresanți.
În funcție de destinație, ia în considerare nevoile specifice ale patrupedului. La plajă, protejează lăbuțele de arsuri cu cremă specială și asigură un castron portabil pentru apă. Dacă are blană scurtă, protejează-i capul de soare cu o șapcă. Dacă iubește apa, adaugă jucării plutitoare pentru distracție.
Fii pregătit cu o pelerină de ploaie și un castron portabil!
În munte, fii pregătit cu o pelerină de ploaie și un castron portabil pentru apă. Indiferent de destinație, asigură-te că animalul are o zgardă și un medalion cu numele și numărul tău de telefon în cazul în care se pierde.
Înainte de plecare, consultă medicul veterinar pentru a evita probleme de sănătate. Unele animale pot suferi de ,,rău de mașină”. Așa că medicul veterinar poate prescrie medicamente corespunzătoare.
În timpul călătoriei, fii atent la nevoile patrupedului, precum aportul de apă, apetitul, dorința de joacă și starea generală. Evită locurile aglomerate și zonele zgomotoase, care pot stresa animalul. Protejează-l de soare între orele 11:00 și 17:00.
Asigură-te că ai suficiente provizii, cum ar fi hrana de bază, conserve preferate, pet-pad-uri pentru orice situație neplăcută pe timp de noapte, două castronele.
Adaugă în bagajul lui patul său confortabil și jucăria preferată. Astfel, vei avea parte de o călătorie plăcută și sigură alături de cel mai bun prieten al tău, conform animax.ro.