Lumea animalelor

Vrei să îți iei o tarantulă? Primele lucruri pe care trebuie să știi despre ele

Vrei să îți iei o tarantulă? A avea o tarantulă ca animal de companie poate fi un hobby fascinant. Este interesantă de urmărit, ocupă relativ puțin spațiu și este destul de ușor de întreținut. Cu toate acestea, tarantulele nu sunt cea mai bună alegere dacă doriți un animal de companie pe care să-l manevrați, deoarece au mușcături veninoase.

Există aproximativ 1.000 de specii de tarantule în familia Theraphosidae. Una dintre speciile mai populare ca animale de companie este tarantula chiliană (Grammostola rosea). Acesta este un păianjen rezistent, originar din Chile, care este în general ușor de întreținut.

Atenție însă, ca animale de companie, tarantulele necesită adăpost care să imite habitatul lor natural, dar și pradă vie.

Vrei să îți iei o tarantulă: Prezentarea generală a speciilor

Vrei să îți iei o tarantulă: Tarantulă care se plimbă pe pământ

Nume comun: Tarantula

Nume științific: Theraphosidae

Mărimea adultă: în medie aproximativ 12-20 cm

Durata de viață: în medie 5-20 de ani (femelele trăiesc în general mai mult decât masculii)

Comportamentul și temperamentul tarantulei

Cele mai potrivite tarantule pentru începători sunt de obicei cele care trăiesc pe sol,. Acestea tind să se miște mai lent, ceea ce face mai ușoară manipularea lor, dacă este necesar. În general, speciile care trăiesc în copaci sunt mai dificile de întreținut deoarece sunt rapide ale, ceea ce face dificilă manipularea lor.

În general, tarantulele sunt animale solitare. Și nu se recomandă manipularea lor decât atunci când este necesară. Cum ar fi mutarea păianjenului din adăpost pentru curățare. În acest caz, este mai bine să îl convingeți să intre într-un recipient pentru transport, în loc să-l mutați în mâini.

În general, tarantulele sunt docile, motiv pentru care unele persoane le permit să se plimbe pe corpul lor. Cu toate acestea, vor mușca dacă se simt amenințate, iar mușcăturile lor sunt veninoase.

O altă preocupare cu privire la manipularea tarantulelor este iritația pielii cauzată de micile fire aspre de pe abdomenul lor. Dacă se simt amenințate, pot elibera acești fire, care se infiltrează în piele și provoacă mâncărime și iritații.

În plus, dacă aceste fire ajung în ochii dumneavoastră, pot provoca inflamații grave. Prin urmare, aveți grijă să nu vă frecați ochii în timp ce manipulați păianjenul și adăpostul acestuia și spălați-vă bine pe mâini ulterior. De asemenea, nu permiteți copiilor și altor animale de companie să vină în contact cu tarantula.

Cu toate că mecanismele lor de apărare complică într-o oarecare măsură întreținerea lor, tarantulele sunt destul de ușor de întreținut. Și sunt o alegere bună pentru persoanele care doresc un animal liniștit care nu necesită multă atenție. Așteptați-vă însă să petreceți câteva ore pe săptămână pentru hrănire și curățare.

Apoi, vă puteți bucura de observarea acestui animal unic. O tarantulă este în general cel mai activă atunci când vânează prada vie. În rest, va petrece în general mult timp într-o stare aparent odihnitoare.

Vrei să îți iei o tarantulă: Avertisment

Tarantulele au venin toxic care cauzează în mod obișnuit o reacție locală similară cu o înțepătură de albină. Cu toate acestea, unele persoane care sunt alergice la venin pot avea reacții mai grave și ar trebui să apeleze imediat la asistență medicală, conform thesprucepets.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

4 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

5 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

6 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

7 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

8 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

9 ore ago

Parteneri