Lumea animalelor

Zece pași pentru a avea un acvariu „trăsnet”. Îndrumarul acvaristului aflat la început de drum

Indiferent de animalele de companie pe care le alegem pentru a ne înfrumuseța viața nu trebuie făcut în nici într-un caz rabat de la normele de igienă și de îngrijire. Excepție nu fac nici peștii.

În cele ce urmează venim în întâmpinarea dumneavoastră cu un mic ghid prin care vă prezentăm cum să întrețineți acvariul.

Îngrijirea acvariului în zece pași

În primul rând trebuie să evitați suprapopularea acvariului, în caz contrar sunt toate șansele ca peștii de acvariu să nu beneficieze de oxigenul necesar, purificarea apei nu se va mai face corespunzător, iar până la îmbolnăvirea peștilor numai este decât un pas.

Odată ce ați ales locul pentru plasarea acvariului și l-ați și montat nu-i mai schimbați locul. Modificarea locului creează un stres suplimentar atât pentru peștii vârstnici cât și a celor purtători de icre.

Sub nicio formă nu neglijați temperatura apei. Este indicat ca temperatura medie a apei să fie de 25 de grade Celsius, variațiile de 1-2 grade nu ar trebui să ridice nicio problemă, peștii pot rezista pentru scurte perioade de timp.

Însă, dacă apa este ținută constant la o temperatură mai mare, metabolismul acestora va fi afectat și în cele din urmă vor muri. Regula este valabilă și în cazul temperaturilor prea mici. Mâncarea peștilor trebuie să fie diversificată, un sistem imunitar bun și condițiile bune ale habitatului reprezintă un element care previne apariția bolilor.

Acvariul trebuie curățat la fiecare două săptămâni

De asemenea, „locuitorii acvariului” trebuie protejați și de rănile mecanice. Acestea se pot infecta extrem de repede, prin urmare peștii vor muri aproape instant. Pentru a evita acest lucru este esențial să îndepărtați orice obiect ascuțit și să populați acvariul cu pești care se tolerează între ei.

Eliberați pe cât de repede posibil orice resturi de mâncare sau de pești morți. Odată la două săptămâni este imperios să schimbați apa însă nu în totalitate, este suficient să înlocuiți 30% din volumul total, în funcție de dimensiunile acvariului. 

Înainte de a hrăni peștii cu hrană vie, insecte sau larve spălați-le înainte de administrare. Monitorizați în permanență starea acvariului și plasați-l într-o zonă ferită de fumul de țigară. Nu în ultimul rând nu neglijați procesul de oxigenare a apei. 

Trebuie să aveți în vedere că cu cât este mai agitată apa  cu atât nivelul oxigenului din acvariu este mai mare. Totodată, trebuie să știți că gradul de oxigenare al acvariului depinde foarte mult de temperatura apei. De exemplu, la o temperatură de 25 de grade Celsius cantitatea de oxigen este cu 18% mai mică decât dacă temperatura ar fi de 15 grade Celsius. 

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

2 zile ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

2 zile ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL